Naša stranka je v proizvodnji imela težave z dvigovanjem določenega orodja, ki so ga želeli iz vertikalne lege prestaviti v horizontalno. Pri tem se jim je del orodja zatikal v bremenske verige, ki so jih takrat uporabljali za dvigovanje. Ko smo si ogledali situacijo, smo dobili idejo, da bi izdelali bremenski drog. Zamisel smo skicirali in jo dali izdelati našim dobaviteljem. Bremenski drog se je zelo dobro obnesel in orodje se pri dvigovanju ne zatika več. Stranka je od takrat kupila drogove še za ostala orodja.
Če se soočate s podobnimi težavami, nas lahko kontaktirate, da skupaj najdemo primerno rešitev v vaši proizvodnji.

Bremenski drog se uporablja za dvigovanje, stabilizacijo in podporo bremena med dvigom. Je daljši drog, na katerega se na vsakem koncu pritrdijo dvižna sredstva, npr. bremenske verige, jeklenice, trakovi, magneti ali pa tudi prijemala za pločevino. Največkrat pa se uporablja skupaj z bremenskimi verigami, saj imajo večjo nosilnost. Bremenske verige na drogu niso pritrjene skupaj na obesnem členu ampak je med njimi razdalja in lahko visijo pod kotom 90° ali blizu tega. Zato ne prihaja do poškodb tovora in dvižne naprave ter pomaga da se verige, ki so pritrjene na drog, ne odpnejo ali zdrsnejo iz tovora. Tovor je z bremenskim drogom tudi lažje usmerjati, da se kam ne zadane oz. udari.

Bremenske drogove se uporablja za specifične tovore, ki so po navadi široki, težki in njihova teža je lahko asimetrično porazdeljena. Tak tovor potrebuje razdaljo med dvižnimi sredstvi, ki se nanj pripenjajo, da se teža tovora in dvižne sile in sile tovora enakomerno porazdelijo po celem drogu. Mojstri drogove radi izberejo za dvigovanje kontejnerjev, livarskih orodij ali večjih bremen specifične oblike. Drog se pritrdi lahko na žerjav, dvigalo ipd.

Bremenski drog lahko uporabljate zunaj ali v prostoru, ki ima visok strop, torej v proizvodni hali ali v delavnici.