1922

Leta 1922 je ustanovljena Veriga Lesce, ki se v svoji več kot 70 letni tradiciji z več kot 1000 zaposlenimi razvije v enega največjih proizvajalcev verig in vijakov v Evropi. Leta 1972 se v njej zaposli Žane Benedičič in kasneje postane delovodja verižne kovačnice.

1996

Zaradi privatizacije Verige Lesce leta 1996 g. Benedičič prevzame enega izmed oddelkov Verige Lesce za proizvodnjo bremenskih vrvi ter ga kot samostojni podjetnik pelje naprej. Kmalu razširi svoj program na bremenske verige. Podjetje ima 2 zaposlena.

2000

Leta 2000 g. Benedičič ustanovi IBV d.o.o. in podjetje se preseli v sedanje prostore. S tremi zaposlenimi razširi program na dvižne in povezovalne trakove. Istega leta kupijo horizontalni trgalni stroj s katerim pričnejo delati obdobne preglede priveznih sredstev. V naslednjih letih se oskrbijo tudi s stružnico, vrtalnim strojem, strojem za stiskanje nerjavnih vrvi (inox), rezkalnim strojem ter novim strojem za stiskanje vrvi.

2000 – 2017

Z leti se v podjetju vedno bolj širi program z izdelki za dvižno tehniko in IBV d.o.o. postane eden izmed glavnih proizvajalcev in dobaviteljev dvižnih sredstev v Sloveniji. V podjetju so 4 zaposleni ter 3 zunanji sodelavci.

2018

Leta 2018 vodenje prevzame hči Leja Benedičič. Na novo strukturira podjetje, posodobi zunanjo podobo ter pelje naprej leško zgodbo verig in ostalih priveznih sredstev. Podjetje pridobi vertikalni trgalni stroj za obdobne preglede ter nov rezkalni stroj. V podjetju je 6 zaposlenih ter 3 zunanji sodelavci.